3x nederlanders in brazilie in het nieuws deze week

1. www.ed.nl
In Brazilië is grote consternatie ontstaan over een Eindhovens gezin. De vader en moeder hadden hun 3 kinderen achtergelaten op een boot voor de kust van Rio de Janeiro. De ouders werden aangehouden nadat de kustwacht de kinderen had ontdekt. Dat meldt De Telegraaf.

De ouders, Herwich Hobbelen en Yvette Troe, varen al jaren de wereld rond met hun kinderen. Het schip lag 300 meter uit de kust van Rio. De vader en moeder waren naar het vasteland gegaan om vrienden te bezoeken. Volgens de politie, gealarmeerd door vissers, stonden de kinderen (7 maanden, en 2 en 4 jaar) doodsangsten uit.

In een reactie zegt Hobbelen dat de Brazilianen ' de zaak behoorlijk opblazen'. Volgens hem had hij bij het uitstapje radiocontact met zijn kinderen. Na het betalen van een borg van 450 euro werden zijn vrouw en hij weer vrijgelaten.

GL: in brazilie verdwijnen jaarlijks honderden kinderen. in brazilie zie je veel 'kinderen'die kinderen krijgen maar waar de familie zorg dan zorg voor draagt. in brazilie spelen kinderen niet zo maar op straat, dat doen alleen streetwise kids. in brazilie hebben de meeste kinderen overal een pasje voor nodig om binnen te komen in een omgeving om te leren, te sporten, of te recreeren. kortom kinderen laat je niet zo maar alleen in brazilie.

2. www.vk.nl
Een 36-jarige Nederlander is dinsdag op het internationale vliegveld van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia opgepakt voor drugssmokkel. De man liep met vijf kilo cocaïne tegen de lamp. Dat melden Braziliaanse media.
De man had de drugs in en tussen zijn kleren gestopt. Hij stond op het punt een vlucht te nemen die via Peru naar België zou gaan, waar de Nederlander woont. Nadat hij langs de beveiliging was gegaan, vroegen agenten of hij zijn koffer wilde openmaken omdat zij het gewicht van de kleren in zijn koffer verdacht vonden.

De Nederlander, die vastzit, hangt een celstraf tussen de vijf en vijftien jaar boven het hoofd voor internationale drugssmokkel. Volgens recente cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zitten er in Brazilië 79 Nederlanders vast voor een drugsdelict. Het ministerie kon de aanhouding van de 36-jarige Nederlander vandaag niet direct bevestigen.

GL: net als overal in de wereld zie je hier in de grote steden veel junks. met name in sao apulo en rio de janeiro heb ik ze in grote getale gezien. maar ook hier in Uberlandia zijn er behoorlijk wat drugsverslaafden. heroine, crack en cocaine zijn populair. daarnaast is er vanuit brazilie behoorlijk wat verkeer met allerlei goederen en zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. de enorme grens aan de noord westkant waar brazilie bijna alle andere zuidamerikaanse landen raakt is een gatenkaas. de handel in drugs is zeer luceratief en dus zit er op elke transatlatische vlucht wel een drugssmokkelaar. Echter, je wilt niet in Rio of Sao Paulo voor een federaal delict in het gevang want dan is het echt overleven geblazen. met heel veel mensen in een kleine ruimte met te weinig bedden en open riool wachten op je rechtsgang. toch kunnen velen de handel niet loslaten en lopen met open ogen het risico. De Nederlanders in de braziliaanse cel zijn van jong tot oud van arm tot rijk en man tot vrouw (en in alle gevallen ook wat daar tussen in zit).

3. www.nu.nl
RIO DE JANEIRO - De bondscoaches Bert van Marwijk en Guus Hiddink wonen zaterdag in Rio de Janeiro de loting bij voor de kwalificatiereeks voor het WK voetbal van 2014.
Van Marwijk weet dat hij met het Nederlands elftal in pot 1 zit, Hiddink behoort met Turkije tot pot 2 en kan daarom in een poule met Oranje terecht komen. De FIFA kondigde aan dat zo'n 40 bondscoaches aanwezig zijn bij de loting in de Braziliaanse stad. Voor de trainers staan daarnaast een workshop en wat andere plichtplegingen op het programma.
Van Marwijk wordt vergezeld door teammanager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma. Voor de Europese landen begint de kwalificatiereeks na het EK van volgend jaar in Polen en Oekraïne.Het is onbekend of andere Nederlandse bondscoaches als Frank Rijkaard (Saudi-Arabië), Wim Rijsbergen (Indonesië) en Dick Advocaat (Rusland) ook naar de haven Marina da Gloria komen.

GL: even een leuk winters uitstapje voor de heren bondscoaches naar zuid amerika. zou jurgen klinsmann er nu ook direct bij zitten voor US soccer?
benieuwd hoeveel nederlandse bondscoaches er straks daadwerkelijk zullen zijn bij de aftrap in 2014 en .........of LvG daar ook bij zal zitten?

Comments

Popular Posts