strijkplank

de beruchte strijkplank is terug. Dat wil zeggen de mensen die de brouwersstraat kennen van voor de verbouwing weten waar het over gaat. onderdeel van het eenpersoonsmannenhuishouding (1pmh). dit is een vast onderdeel. de was is wel gesorteerd maar ligt op de strijkplank. zodanig dat wat niet perse gestreken hoeft te worden boven op de rest van de stapel die wel gestreken moet worden maar alvast een beetje plat gedrukt wordt door het bovenste deel. hij staat hier in de logeerkamer en die is verder leeg dus is het ook een mooi aanzicht.
op het aanrecht een afdruiprek, essentieel voor 1pmh, met daarin 1 glas (veelzijdig gebruik) 1 mok (voor grote hoeveelheden / sloten koffie) 1 scherp mes, 1 lepel (smeren en lepelen) 1 vork (prikken en prakken) 1 middelgroot bord (serveerplankje, snijplank en eetschaal). naast de kraan een sponsje met een druppel afwasmiddel voor direct schoonmaken en afspoelen na gebruik zodat het schoon in het afdruiprek staat.
kranten koop ik niet hier dus dat is rustig en geeft geen stapels naast de bank.
wel ligt er een stapeltje nog te lezen en nog the herlezen boeken herkenbaar voor 1pmh.

kortom het 1pmh is compleet want mevrouw lenting verblijft nog steeds in Izba Meerzicht aan het Paterswoldse meer.

Comments

diananl said…
En bij Ibiza Meerrust, Rust Meer, Met het meer meer rust etc is geen strijkplank te bekennen. Je bent zeker door al je gestreken spulletjes heen.......zal het met liefde en vreugde weer oppakken als ik terug ben....

Popular Posts