Furosemide

Groot nieuws gisteren in de journaals. Cesar Cielo Filho wereldkampioen op de 50 en 100 meter vrije slag test positief. Hij heeft niet in het zwembad geplast maar in een speciaal potje (of eigenlijk heeft hij naast het potje gepiest). De Braziliaanse top zwemmer is bij wedstrijden in mei in Rio de Janeiro positief bevonden op furosemide. Net als verschillende andere diuretica staat furosemide (sinds 2000) op de anti dopinglijst van de WADA. Naast vocht afdrijving maskeert het ook de aanwezigheid van verschillende doping geduide middelen.
Cesar Cielo Filho legde gisteren, strak in het pak met das, een geemotioneerde verklaring af en zegt geen doping gebruikt te hebben. Het is afwachten wat er nu gaat gebeuren. De laatste tijd zijn er heel wat doping gevallen hier en in de aanloop naar De Spelen zal het aantal controles toenemen. Vraag is wat het oplevert. (Zo is in een aantal gevallen nog geen uitslag bekend gemaakt, trainen sporters gewoon door, en zijn geschorste trainers nog actief).

http://globoesporte.globo.com/aquaticos/noticia/2011/07/cielo-explica-caso-de-doping-e-afirma-o-que-nao-te-derruba-te-fortalece.html

Comments

Popular Posts