Meer kramp

De meerkamp is al jaren het visitekaartje van de Nederlandse atletiek. Zowel individueel als in team verband is er de afgelopen jaren goed gescoord. Het lijkt er op dat de centrale aanpak bij deze discipline beter aanslaat dan bij wel ander onderdeel dan ook gezien de stijgende lijn in de resultaten. Met twee atleten op de tienkamp en een zevenkampster op het hoogste podium van onze wereldsport : het WK, deden ze opnieuw van zich spreken.
Het is dus een beetje vreemd dat de laatste wedstrijden van de het seizoen geen aandacht krijgen op de site van de atletiekunie.
Eerst was er het internationale toernooi in Woerden met een mooi deelnemersveld. Winnaar Pelle Rietveld beklaagde zich op zijn website terecht over het feit dat hij geen enkele regel kreeg op de thuispagina van de AU.
Afgelopen weekend de afsluiting van de IAAF challenge voor de meerkamp(st)ers. Remona Fransen haalde een nette dertiende plaats zonder deel te nemen in Talence. Maar Eelco Sintnicolaas werd keurig derde met een score van boven de 8100 punten en pakte de tweede plek in het totaal klassement (en de daarbij horende dollars).
Eelco vatte het zelf kort samen in een tweet: 4e EKi, 4e Götzis, 5e WK, 3e Talence, 2e IAAF challenge, genomineerd voor de Spelen!
Daarnaast was er genoeg ander nieuws: Jolanda Keizer is begonnen aan de wintertrainingen, Yvonne Wisse deed weer wedstrijden, Eugene Martineau deed weer mee op de tienkamp, Nadine Broersen wint het Zoetermeerse Hoogspring gala, Anouk Vetter gooit de speer voor het eerst over de 50, en Laurien Hoos stopte met topatletiek terwijl Ingmar Vos zijn blessure erger was dan in eerste instantie gedacht.
Dan waren er dit weekend nog BDC meerkampen. Ik zag in de uitslagen op de site van GAC Gemert prima uitslagen en een paar goede uitschieters (oa 4.70m polshoog bij de jongens B). Ook hierover geen letter op de AU site. Niet eens de kampioenen worden genoemd.
Misschien was iedereen al in vroege winterslaap gesukkeld door het herfstweer, of met een losse veter gaan hardlopen tussen twee dammen, ik weet de reden niet maar het is wel opvallend: geen meerkampnieuws bij de AU. Tijd voor een eigen rubriek of website dan maar?

Comments

Popular Posts