is budweiser bier?

De FIFA ruziet met Brazilië over bier. Omdat het Amerikaanse biermerk Budweiser een belangrijke sponsor van de wereldvoetbalbond is, moet er bier beschikbaar zijn in de stadions bij het WK voetbal in 2014.
De regering van Brazilië stribbelt heftig tegen, want de verkoop van alcohol bij voetbalwedstrijden is bij wet verboden en ze wil dat zo laten.

De FIFA zet zwaar in bij de rel. Algemeen secretaris Jerome Valcke liet zich woensdagavond (lokale tijd) tijdens een bezoek aan Rio de Janeiro geërgerd uit over de weigerachtige houding van Brazilië: 'Alcoholische dranken maken deel uit van het WK voetbal. Neem me niet kwalijk dat ik arrogant klink, maar we onderhandelen daar niet over. We hebben het recht om bier te verkopen en dat zal in de wet moeten worden vastgelegd.'

Alcohol is sinds 2003 verboden in de stadions van Brazilië, bedoeld om geweld van dronken supporters in te dammen. Er ligt nu wel een wet die speciaal voor het WK voetbal het nuttigen van bier toestaat, maar de stemming daarover in het parlement is nog altijd niet gehouden. Mede omdat minister Padilha van gezondheidszorg druk uitoefent op parlementsleden het alcoholverbod te handhaven.

Comments

Popular Posts