omroepbericht

Hier volgt een omroepbericht: willen de arbeiders opschieten, opschieten ja!

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stuurt extra arbeiders naar het Braziliaanse Rio de Janeiro om ervoor te zorgen dat de voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2016, die zware vertragingen hebben opgelopen, vlotter verlopen.
'Er zullen enkele werkgroepen naar Brazilië afreizen. De eerste groep, die zal helpen met de opbouw van de accommodatie, vertrekt binnenkort', aldus Christophe Dubi, sportdirecteur bij het IOC.

Vandaag maande de Vereniging van Olympische Zomersportfederaties (ASOIF) het IOC aan om actie te ondernemen. 'De voorbereidingen op een olympisch toernooi verliepen de afgelopen twintig jaar nooit slechter', aldus ASOIF-voorzitter Francesco Ricci Bitti, die eist dat er wordt overgestapt op een 'plan B' als de vertragingen blijven voortslepen.

Ook IOC-voorzitter Thomas Bach gaf aan dat het dringend tijd is om in te grijpen. Na een recente inspectieronde van de leden van de coördinatiecommissie van het IOC bleek immers ook al dat de situatie in Rio zorgwekkend is. (ad.nl)

Comments

Popular Posts