sara(h)

Sara dacht ik eerst dat ze heette, net als het nummer van Fleetwood Mac uit 1979 ("swallow all your pride, don't you ever change—never change.") maar nee. Met een h dus aan het eind Sarah, maakt niet uit het blijft de aartsmoeder (vrouw van Abraham). 


Ze is verlegen….Er is nauwelijks informatie over haar te vinden…..Haar man heet Adam, da tweet ik toevallig omdat ik hem in Starbucks sprak. We zien ze vaker bij Starbucks, eerst op Ipanema en nu veel vaker op Copacabana.

Ik wist wel dat ze volleybalde….in zaal en op het strand….maar ik wilde haar graag zien spelen in de finale afgelopen zondag. Niet gelukt. Geen kaartjes te krijgen en het was uitverkocht, zeiden ze….. Dan is het balen als je op tv de lege plekken ziet. Gemist dus dat Unilever kampioen werd, met Sarah.

Sarah Pavan (192m lang en een gespierde spijker: aanval 319cm) komt uit een volleyball gezin: moeder speelde in het nationaal team van Canada en vader Paul coachte zijn dochter in haar eerste teams….Ze maakt eonderd eel uit van het Canadese Volleyball programma en maakte haar debuut in 2003 bij de World Grand Prix serie in Italy op 16 jarige leeftijd. Heeft gestudeerd in de VS: Nebraska University en heeft de nodige schoolrecords op haar naam staan en won de ook de Handa-Broderick Cup als NCCAA top atlete en haalde oook gewoon een titel in biochemie. Ze als vertrok als viervoudig all american echter met de nodige bombarie uit het team na een interview waar ze haar teamgenoten aanviel omdat die niet fantiek genoeg waren en hard genoeg zouden willen werken maar wel de schijn van een vriendenteam probeerden op te houden.

Sarah Lindsey Pavan is geboren in Kitchener op 16 augusuts 1986. Speelde in de sterke competitie in Italie (2x) en Korea en sinds 2012 in Brazilie voor Unilever Voleyball Club in Rio de Janeiro Op nationaal niveau is het Canadese volleyball niet echt top en miste sinds 1996 Olympische qualifiacaties vandaar dat ze nu Olympische ambities heeft op het strand.

Brazilie  en het strandleven. Het lijken niet direct zaken die bij Sarah passen. Ze is stil. Ingetogen noem het introvert. Een perfectionist. Iemand die hard aan haar weinige zwakke punten in haar aresenaal werkt. De drukke stad, de verkeerstromen, het lawaai allemaal zaken waar ze niet van houdt maar het volleyball maakt alles goed. Ze leeft voor volleyball en haar droom de Olympische Spelen.


Toch eens kijken of ik een keer live met haar kan spreken….een goede aanleiding heb ik al…Ze werden kampioen afgelopen zondag.


Comments

Popular Posts