blues cowboys en meer

Met Patti Smith en Dolly Parton van de vrouwenvleugel plus Freddy Mercury en Keith Moon op de mannenvleugel. Voor het gemak tellen we ook Rod Stewart (uit 1945) en David Bowie (bouwjaar 47) ook mee. Maar Appie Alberts en Lou(tje) Leeuw komen ook voor uit dezelfde tijd: 1946….en stil going strong. Dat wil zeggen ze treden nog steeds op.
Puur toeval. 
Dat moet het geweest zijn toen we op zondagmiddag naar café Koster gingen voor een optreden van ALEX JULIUS en CHAPLAINS. Daar aangekomen kreeg ik te horen van een klein mannetje met Rod Stweart kapsel dat de zanger ziek was en dat hij het over zo nemen.
Ik stond oog in oog, nou ja tegenover de twee turven grote, Loutje Leeuw. Lourens 'Lou' Leeuw (geboren op 17 juni 1946 te Groningen) begint al op twaalfjarige leeftijd met gitaarlessen op een gehuurde gitaar (voor 50 cent per week) bij het Noorder Muziekhuis. Vanaf zijn vijftiende treedt Loutje (zoals hij vanwege zijn lengte nog vaak genoemd wordt) op in ontelbare bandjes als zanger, gitarist en vooral bassist en is ook roadie plus geluidstechnicus.
“ Gedurende de zeventiger jaren werkt Lou regelmatig met Herman Brood, in diverse Groninger line-ups van Brood’s Wild Romance en met Cuby & the Blizzards.  De Groninger nachtzaken De Koffer en The Talk of the Town vormen in die tijd voor zowel Leeuw als Brood een voornaam speelterrein”, lees ik op Groninger poparchief.
Hij wordt deze middag bijgestaan door Lex Koopman op gitaar. Lex Koopman (uit 1958)  is een zeer gitarist in de Groninger pop scene. Hij is een rock & roll gitarist van de bovenste plank die beschikt over een doorleefde stem. Op drums een wat jongere muzikant (een invaller blijkt) die door J. wordt herkend als sportinstrcuteur van een grote fitnesszaak. Hij drumt strak en lijkt ingespeeld op Koopmans.
The Blues Cowboys zijn ontstaan in het jaar 2000 en worden gevormd door Lourens Leeuw (zang en bas), Kees Alkema (zang en drums) en Lex Koopman (zang en gitaar). Dit ervaren rocktrio speelt al samen in de band The Rockaways, waar ze met verschillende andere muzikanten in een steeds wisselende bezetting herkenbare sixties afgewisseld met swingende bluesnummers ten gehore brengen. The Bluescowboys spelen op een geheel eigen manier Rock & Roll, Blues, en Pop met een vleugje Country

We kijken onze ogen en oren uit bij twee fantastische sets in een toch wel wat vreemde setting.



Comments

Popular Posts