drama

Op de agenda van het gezelschap:
vrijdag 23 oktober 2015         Groningen, Huize Zedemus …(besloten)

We waren speciaal uitgenodigd door J&R om in dit huisconcert van Sequens bij te wonen.
Zo’n tachtig gasten stonden op de lijst voor dit ….igste huisconcert. Inmiddels een traditie voor de bewoners van Zoutstraat 16. Een besloten muzikaal festijn. In het voormalige koetshuis is een knusse zaalruimte  gecreëerd.
Zoals altijd tot in de puntjes verzorgd: garderobe met jas aanname door een vriendelijk jongeman in pak, de presentielijst, een kopje koffie ingeschonken door een opnieuw een vriendelijke jongeman in pak, enzovoorts.  Ook in de pauze en na afloop zorgt het trio jongens voor de verzorging van de inwendige mens.
Het vocaal kwintet Sequens, bestaande uit : 
Gera van der Hoek, sopraan; Ceciel van der Zee, sopraan; 
Joop Verburg, countertenor; Han Warmelink, tenor; 
Rein van Dijk, bas, traden al meerdere keren op bij J&R.

Sequens 
is in 1983 ontstaan als mannenkwartet maar heeft, na 23 jaar in ongewijzigde samenstelling te hebben opgetreden, een ingrijpende gedaanteverwisseling ondergaan. Het ensemble heeft na het vertrek van zijn tenor Klaas Knevelbaard een vliegende doorstart gemaakt als gemengd kwintet. De nieuwe samenstelling maakt het mogelijk nieuwe muzikale bronnen aan te boren en van die mogelijkheid wordt uiteraard gretig gebruik gemaakt.
Het repertoire verandert voortdurend van samenstelling en kleur; telkens wordt gezocht naar he vocale werk dat het best bij het ensemble past. Serieus musiceren staat voorop, maar de vrolijke noot zal nimmer ontbreken. De
programmering van Sequens: een mengeling van geestelijke en geestige muziek
uit uiteenlopende stijlperioden en uit verschillende windstreken, met een vocaal
accent op helderheid,

Het was een leuk concert (thema: Drama) mede door de uitleg en presentatie van Warmelink. De toegift was een tekst van Kees Steketee (die op de piano begeleide ) over de Franse bezetting bij Delfijl.  Steketee (1954) studeerde van 1972 tot 1977 aan de conservatoria te Rotterdam en Groningen, hoofdvak orgel. In 1977 behaalde hij zijn diploma orgel-B.


Comments

Popular Posts