moonlight makes blue

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De eerste poging om te kijken in Forum liep spaak want uitverkocht, nu op dinsdagavond was het rustig. Nu met Geertje gekeken.

De film (111 minuten) volgt in drie delen het leven van een jonge Afro-American die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en zijn plaats in deze wereld. Er is alle ruimte voor eigen invulling van gevoelens die filmisch voorbij trekken. Emotie ligt aan de oppervlakte. Zakdoeken mee appte een vriendin.

De film (van regisseur Berry Jenkins met in de hoofdrollen: Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall) is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm.

Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als grote kanshebber voor een Oscarnominatie. Zelf werd ik een beetje misselijk van de diepte onscherpe en in sommige delen de camera voering. Maar zeker een aanrader. Een ontroerende film.

Comments

Popular Posts