lekker begin

De FC Emmen heeft een sublieme uitgangspositie om de tweede ronde van de play-offs om promotie te bereiken. De ploeg van trainer Dick Lukkien haalde op bezoek bij RKC Waalwijk ongenadig hard uit: 1-5.

Al na ruim twintig minuten hadden de bezoekers een comfortabele 0-2 voorsprong te pakken, en daar mocht het naast de eigen doelpuntenmakers ook RKC-goalie Tamati Williams dankbaar voor zijn.

Na tien minuten kon de keeper een houdbaar lijkend afstandsschot van Youri Loen in de lange hoek niet stoppen, en kort daarna gaf Williams (op opnieuw een afstandsschot) een rebound weg die Issa Kallon beheerst binnen tikte. Na de 0-3 kort na rust van Alexander Bannink was het duel beslist.
Via Frank Olijve (schuiver binnenkant paal) en Kai Huisman (wippertje over de liggende Williams) nam de ploeg uit Drenthe in het vervolg van de tweede helft nog verder afstand. De rake kopbal van Johan Voskamp namens de thuisclub in de slotfase zet waarschijnlijk weinig zoden aan de dijk met het oog op de return van vrijdag.