la luz

De twangy gitaar is met name groot geworden door The Ventures, The Shadows en Duane Eddy...
Duane Eddy (Corning, New York, 26 april 1938) is een Amerikaanse gitarist. Hij brak eind jaren vijftig in de VS door met een aantal instrumentale rock-'n-rollhits en wordt sindsdien beschouwd als een belangrijke grondlegger van het "twangy" gitaargeluid: een stijl waarbij vooral losse noten op de lage snaren van de elektrische gitaar worden gespeeld, voorzien van nadrukkelijke galm, vibrato, tremolo en buiging van de snaren...(wiki)







De band La Luz put hier uit om een Surf Noir stijl te creeren met fraaie zangpartijen. De vier dames maken er een echte show van waarbij de muziek het middelpunt vormt. Met de inmiddels bekende Soul train dans wedstrijd als mooie bijvangst. Shana Cleveland is de frontvrouw die de zaal dan in tweeën splits waarna men van achteren naar het podium kan dansen. Cleveland was eerder te zien in Cursus Mystery.



Energiek.
Afwisselend
Dansbaar



Het begon op vrijdagavond in Vera met het voorprogramma Peggy Sue, ook al een vrouwen band met slechts een man op bas, die de zaal opwarmden. De groep nam ook het voortouw in de danswedstrijd.


Comments

Popular Posts