vereniging




Nederland is een land van verenigingen of clubjes. Ontelbaar veel. Ieder dorp kent wel een clubje wat geregeld bij elkaar komt. Soms alleen in de zomer, soms alleen in de winter. Er zijn wekelijkse, maandelijkse en ook kwartaal bijeenkomsten. Een enkele club komt maar half jaarlijks of jaarlijks bij elkaar.
Vanuit het verleden is het aantal clubs gegroepeerd rond kerkelijke interesse. Dat bekent dat er vaak evenveel vrouwenverenigingen zijn als kerken in een dorp. In de Woldstreek betekent dat er minimaal drie keer een vereniging per dorp is. Synodaal Gereformeerd, Hervormd en niet kerkelijk en in heel veel gevallen ook nog een Vrijgemaakt Gereformeerde versie. Met het teruglopen van de kerkelijke belangstelling loopt het aantal leden van de verenigingen terug en de leeftijd op.
Tante Siena zit ook bij een vrouwen vereniging die ontstaan is uit de Gereformeerde Kerk Schildwolde. Het aantal is inmiddels geslonken tot minder dan twintig ondanks de samenvoeging met de Hervormde Kerk Slochteren.


Achter de kerk en de mooie Juffertoren komen de dames dit jaar gedurende donkere maanden bijeen in het gebouw van de hervormde kerk Schildwolde. Gebed, zang, de Bijbel en overdenking en samenzijn.
Gisteravond heeft Diana een presentatie gegeven aan deze club dames over EduMais. Het werd een gloedvol en hart verwarmend betoog. Met veel belangstelling en diverse vragen van de aanwezigen. Tante Siena glom van trots en we waren blij dat we dit konden en mochten doen.




Comments

Popular Posts