Kaigan

Onze nieuwe aankoop.....


Ipv een bijzonder kunstwerk dan maar een stoel: de Kaigan.
De Kaigan is eeen hip vormgegeven ronde stoel en het blijkt een akoestisch wonder. Daar waar de rieten strandstoel vroeger beschutting bood tegen wind, zand en felle zonnestralen, biedt de Kaigan (dat letterlijk kust of strand betekent) de gebruiker nu ontsnapping. De Kaigan omsluit de gebruiker, voor tijdelijke doelbewuste afzondering.



Sinds de verkoop van de stoel in maart 2011 zijn er slechts een paar honderd van verkocht, vertelt Seijs, woordvoerder van Ahrend. Veelal aan grote ondernemingen ondermeer aan: Nationale Nederlanden, IGZ Utrecht,  Bibliotheek Hoofddorp, Ministerie van Sociale Zaken en de Rabobank behoorden tot de kopers. Maar ook waren er buitenlandse aankopen in Engeland, Zweden en Duitsland.

De strandstoel naast de poldersofa

Marijn van der Poll (1973) ontwierp de stoel. Hij bedacht het stalen frame met koudschuim en werkte die af met verschillende meubelstoffen. Een deel daarvan is C2C geproduceerd. Van der Poll studeerde in 2002 af aan de Design Academy en ontwierp eerder voor Ahrend de Jetstream, een bureau gevormd als de vleugel van een vliegtuig. Zijn werk is divers en varieert van kantoormeubilair tot uniek automobiel. Een deel van zijn werk stond eerder tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum en het Louvre.


Comments

Popular Posts