gezellig loopje

Ik lees nog wel eens wat en kom dit tegen

De Plantsoenloop, de oudste (61e editie) en ‘gezelligste’ loop van Groningen, vindt zaterdag 3 november plaats. Zoals altijd bij dit evenement staat de jeugd centraal. Er worden 3000 deelnemers verwacht. De Plantsoenloop gaat dwars door het groene en heuvelachtige Noorderplantsoen met afstanden voor alle lopers en leeftijden. e Deelnemers kunnen kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel.

Dan komt het:

Voor de komende editie werken de Plantsoenloop en Rabobank nauw samen, om kinderen bewust te maken van een gezonde toekomst.
“Bij de Plantsoenloop laten we kinderen kennis maken met bewegen in de natuur. Vele scholen, verenigingen en kinderopvangen doen mee aan dit evenement om te laten zien dat bewegen belangrijk is.”, zegt Michelle Mencke, organisator van de Plantsoenloop Groningen.
Rabobank is dit jaar een nieuwe partner van de Plantsoenloop. “Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Daarom zijn wij partner van de Plantsoenloop. Want deze lokale activiteit versterkt de leefomgeving; een ambitie die wij constant nastreven.”, zegt Elles Westervaarder, Marktteam Groningen bij Rabobank Stad en Midden Groningen.



PFF.

Dus.

Kan er dan meer gewoon gelopen worden. Startschot –hard lopen- medaille halen en weer naar huis. Nee het moet een ‘happening’ zijn met ‘voor iedereen een geluksmomentje’ bij ‘de gezelligste’ loop.

Vroeger was het de opening van het cross-seizoen. Dat heet nu meestal trail runnen….een loop die niet alleen over halfverhard paden gaat…


De Raiffaisen – Boerenleenbank gaat het dus over. De lokale Rabo-coöperaties bedienen gezamenlijk 6,8 miljoen particulieren. Zeg maar zeven miljoen mensen die de verbetering van de leefomgeving constant nastreven…..Merkt U het al???


Gelukkig is er ook een Goed doel.

Het goede doel van de Plantsoenloop, het Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. Zo verzamelen ze met de Plantsoenloop geld in voor het project de Liedjesfabriek. Elke twee maanden komt de mobiele studio naar het Beatrix Kinderziekenhuis om patiëntjes te bezoeken, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied, nemen dit op en maken er een videoclip bij. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn.

Toch nog een goede reden om de Platsoenloop wel te doen.

Comments

Popular Posts