stijgende lijn

 Een bestaande koopwoning was in december gemiddeld 20,4 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder.

 Dat is de grootste prijsstijging van jaar op jaar ooit, zo blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster, die sinds 1995 de statistieken bijhouden.

Een bestaande koopwoning werd over heel 2021 gemiddeld 15,2 procent duurder, het gaat om de grootste prijsstijging sinds 2000. De stijging is bijna twee keer zo groot als in 2020. Destijds was een bestaande koopwoning gemiddeld 7,8 procent duurder dan een jaar eerder.

Vergeleken met het dal in 2013 lagen de prijzen in december 2021 ruim 85 procent hoger. In de laatste maand van vorig jaar werd gemiddeld zo'n 400.000 euro betaald voor een bestaande koopwoning. (bron nu.nl)

GL:
In mijn oude buurtje gaan huizen zelfs boven de genoemde 4 ton weg....let wel de oude arbeidersbuurt in Haarlem waar de oorspronkelijke huizen 4 bij 8 waren en dit is nog steeds de grondmaat. Alles wat er boven op komt of achter is gebouwd is nog steeds gebonden aan deze afmetingen. Bizar om te zien.
Ook ons huis in Stad is inmiddels enorm in waarde gestegen: meer dan 12%! En binnenkort meer dan 600K waard volgens Huispedia.
Voor wat het allemaal waard is.

in de eerste maanden van het jaar krijgen huishoudens de jaarlijkse aanslag gemeentelijke woonlasten. Hierop staat de nieuwe WOZ-waarde van de woning. De WOZ-waarde voor 2022 is gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2021.

 

De WOZ-waarde van woningen is vorig jaar met gemiddeld 9 procent gestegen. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag op basis van cijfers van de Waarderingskamer, die toezicht houdt op de door gemeenten vastgestelde waarden. Gemeenten baseren hun onroerendezaakbelasting (ozb) op de WOZ-waarde.

Comments

Popular Posts