Titels



With partner Han Cong, Sui Wenjing is the 2022 Olympic gold medalist, 2018 Olympic silver medalist, a two-time world champion (2017, 2019), a three-time world silver medalist (2015, 2016, 2021), the 2019–20 Grand Prix Final champion, a six-time Four Continents champion (2012, 2014, 2016–2017, 2019–2020), a three-time World Junior champion (2010–2012. 

 

Sui and Han are the first pair skate team to achieve a Super Slam, having won all major competitions in both their senior and junior career. 


GL
Dat ik met dit koppel kon werken was eigenlijk ondenkbaar. Toen ik in China arriveerde waren ze de regerend wereldkampioen en hadden al een olympische medaille op zak. Het doel was goud op de thuiswedstrijd OS 2022 in Beijing. Wat moet je dan met een snoeshaan uit Nederland. een land wat nou niet echt bekend staat om zijn historie in het kunstrijden. 
Maar de erfenis van het verleden woog zwaar. Niet de titels. Nee, de lichamelijke schade die ze samen hadden opgelopen in de vijftien jaar die samen waren in het kunstrijden voor paren. Zodoende was ik in beeld om ze lichamelijk voor te bereiden. Met als werktitel (re)conditioning coach.
Dus was het vooral leren van hun fouten voor mij. Zodat ik kleine verbeteringen kon introduceren. Maar hoe doe je dat als je geen kaas hebt gegeten van kunstrijden, als je geen idee hebt van de jurybeoordelingen. Dan heb je informatie nodig van de atleten zelf. Dus moet je het vertrouwen winnen en  een relatie bouwen. Experts inschakelen en kennis opzuigen van de insiders.
Dat kwam niet zo maar. Van beide kanten elkaar beter leren kennen. Zo kreeg ik een uitnodiging voor een speciaal etentje met de ouders van Allan bijvoorbeeld. Of een bezoek aan een speciale eettent. Proosten met veel bier met de beide moeders ook. 

Maar het resultaat mag er zijn. 
De viervoudige twist kan alleen maar als je de juiste vormspanning gebruikt zoals Julie en lukt alleen als je alle kracht kan bundelen in een explosie van Allan om haar te laten vliegen.
Het is gelukt.
Tranen bij het horen van de ingesproken boodschap: thanks you sooooo much G.

Comments

Popular Posts