Gado gado

Op aanraden van Mariska, een Indonesisch restaurantje uitproberen met Esa. Gelukkig een menu met plaatjes (op de muur). Avontuurlijk uit eten. Ik ben er gek op. We komen op het 'verkeerde' moment binnen: bid tijd. In de twee ruimtes waar gegeten kan worden zitten indo oppasmeisjes (au-pairs) in uniform. Dat belooft wat want we zijn de enige bleekscheten en de rest allemaal kenners uit het grootste moslim land ter wereld en. oh ja,  een voormalige kolonie van Nederland.

 In Indonesië echter, zul je, in tegenstelling tot Nederland, de gadogado niet snel met een gebakken ei aantreffen. Het hoort wel met een gekookt ei worden opgediend en vaak met lontong zoals hier. Net als op Java wordt het ook koud opgediend en met een stukje tahoe naast de gekruide pindasaus.

Ik moest direct aan Janneke denken die dit vaak bestelde als we chinees van de Friesche straatweg haalden in het weekend. Het was haar favoriet en de portie was zo groot dat ze ook de volgende dag nog wat had. Geweldig. 
Hoe een etentje in Riyadh zo maar Aduard in gedachten brengt dankzij de gado gado tip van Janneke. Wat mis ik haar. 

sate ajam - gado gado en nasi goreng asam

Comments

Popular Posts