de venter uit deventer

mei juni:zwoegen bij Kraantje Lek
juli augustus: puffend en steunend op het Kopje
en dan nog wat glijden in Inzell
op weg naar de eerste wedstrijd
Deventer: de Ijsselcup.

ik las dit op de website van de Deventer Ijsclub:
knip...
Onze Deventer IJsclub gaat de wedstrijd organiseren. Dat doen we in goede samenwerking met het sport- en recreatiecentrum De Scheg en onder auspiciën van onze bond de KNSB.
De toegang voor het publiek wordt door Nefit gratis aangeboden.
Wij verwachten een zeer grote belangstelling van schaatsliefhebbers uit Deventer en de rest van Nederland alsmede vanuit de media. Wij gaan er van uit dat de media te weten: TV, radio en schrijvende pers veel aandacht aan deze wedstrijd zullen besteden. Het is namelijk ook nog de eerste wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen.
De IJsselcup wordt mede mogelijk gemaakt door: onze hoofdsponsor de Provincie Overijssel, en de co-sponsors: Gemeente Deventer, PCO Assurantie Advies Zutphen, het dagblad de Stentor en Aegon.
knip......

eerder al was dit HET nieuws
knip...
De IJsselcup is na zes jaar afwezigheid terug op de nationale schaatskalender. De wedstrijd in Deventer was tot afgelopen jaar een sprintevenement, maar dat gaat veranderen. Er zal een ploegenachtervolgingtoernooi worden verreden, door de topteams uit de gewesten en de merkenteams.

De IJsselcup was de vaste opening van het schaatsseizoen, maar door de overvolle kalenders werd de wedstrijd vanaf 2000 van het nationale programma geschrapt.....
knip.....








De commissie van DIJC die de IJsselcup organiseert bestaande uit de volgende mannen: Hans Veldwachter, Jack Plante, Bert Dijkhuis, Henk te Poele, Derk Jan de Weerd en Johan Grobbée, hebben hun werk voor niks gedaan want:
het is te warm
te weining ploegen in geschreven
door de drukke kalender geen tijd

het gaat niet door en dus blijf ik denken aan:
Ard& Keessie
Jappie van Dijk en Peter Notet
Eddy Verheijen en Jan Bols
trainend in Middenduin (natuurlijk met Anton Huiskes)


.

Comments

Popular Posts