licht uit... spo(r)t aan........ tijd loopt



leesknet in deT.
knip...
Heel graag willen sporten om het lichaam in vorm te houden, maar te weinig tijd hebben. Het nieuwe workoutcenter Fast Fit in Amsterdam denkt de oplossing te hebben met een trainingsmethode van 8 minuten per dag en drie keer per week om in conditie te blijven. En dat op een machine die de Rolls Royce onder de fitnessapparaten wordt genoemd.................. knip.

die acht minuten heb ik tegenwoordig nodig om in beweging te komen!
net uit bed voel ik me zo stram dat de neiging om direct terug te vallen groot is.
(dit lukt niet omdat mijn bed inmiddels op seniorenhoogte is gezet en het bijna een hoogspringpoging nodig heeft voor ik echt kan liggen.)
zo heb ik gisteren een klein circuitje van eeen kleine veertig minuten gedaan: alle betrokken spieren protesteren nog!
en eergisteren een loopje van pak 'm beet iets meer dan twinig minuten in een lekker ;P tempo met afsluitend een achttal versnellingen op gras over 80 meter.
dit noopte me vandaag tot:
wandelen naar de Finnbahn, duurloopje gedurende 30 minuten en terug wandelen (waarbij gezegd moet worden dat ik het hier eignelijk joggen zou moeten noemen, of loslopen in wat voor een echte hardloper een herstelduurloopje zou zijn maar de objectieve toeschouwer zag een grijze man voortsjokken met gevaar voor eigen leven)
ik denk aan de vorm van de dag want mijn lichaamsvorm is iets waar ik liever niet aan denk gedurende iets meer dan acht minuten.

dus acht minuten
da's nog altijd langer dan de lopende band bij 1 van de acht en dat was voor mij al een eeuwigheid om iets te onthouden.
ik blijf wel gewoon bewegen ipv fast fitten.

ps.
terwijl iedereen hier nu fit te fasten ;)

http://www.telegraaf.nl/binnenland/51056991/Fitness_wordt_minutenklus.html

Comments

Popular Posts