QATAR!!



Gisteren met spanning zitten kijken naar de langdradige vertoning van de bekendmaking FIFA host 2018-2022. Het was een armzalige vertoning met Blatter. Gelukkig was de uitkomst erg verrassend. Hoewel? Twee sterk autoritair georganiseerde landen, waar de democratie danst naar de pijpen van de machthebbers, hadden niet de minste moeite met de eisen dan de wereld voetbalbond. Dat hadden de westerse democratien wel en dus waren ze eigenlijk bijvoorbaat kansloos. Zelf schatte ik de kansen van Rusland en Amerika vooraf hoog in. Maar dacht even dat sentiment en winst belangrijker zouden zijn en dus de keuze op Engeland zou vallen.
Qatar zou dacht ik afvallen vanwege het klimaat. Het is simpel weg te heet in de zomer. Op ieder moment van de dag en ook 's nachts is het heet. Zowel voor toeschouwers als spelers een beproeving.
Toen de envelop met Qatar geopend was waren mevrouw Lenting en ik op getogen. We voelden een kriebel in de buik en dachten aan onze vrienden die we tijdens ons verblijf in dit golfstaatje hadden gemaakt. Het is een positieve ontwikkeling voor het midden oosten en een impuls voor de sport denk ik. Ik voelde me, heel raar, trots. Want er kan wel wat in Qatar.
uit de Gulf times:

“Qatar’s victory is a huge achievement for all the Arab countries and I hope Qatar succeeds in organising this event,” HH the Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani told Al Jazeera Sports yesterday after FIFA awarded the 2022 World Cup to the country.
“The Arabs are all invited to attend the tournament,” he said. “It was hard for us but we were determined not to give up. The team headed by HE Sheikh Mohamed bin Hamad al-Thani did a huge effort,” the emir said.

“Qatar is geographically a small country, but we can make achievements.”

We kregen ook via de mail direct al mooie reacties terug op onze felicitaties. Het was de avond voor het weekend en Doha bruiste als nooit te voren. Euforie overal. Auto's toeterend door de straat over de corniche en heel veel mensen die oa in het Aspire park bij elkaar kwamen. Vieren dat Qatar de gastheer is voor het WK voetbal in 2022. Een reunie met dit land lijkt onvermijdbaar.

Comments

Popular Posts