testen

Zo net voor het kerstreces stond er een test gepland voor de MILA-groep hier op de de CNTA Caixa Sesi Uberlandia. Dus een aantal atleten flink in de stress al de dagen er voor. Anderen keken juist uit naar een keer echt hard lopen. Het is het einde van het eerste voorbereidingsblok en coach Luiz wilde weten hoe de troepen er voor stonden. Dus gistermiddag was het zo ver. Bewust was de training iets naar achteren geschoven ivm de warmte. Dat pakte echter niet zo goed uit. Na vieren begon het behoorlijk hard te regenen. Toen de steeple lopers aan de bak gingen stond baan een onder water! Ze liepen een vlakke mijl gevolgd door een een kilometer met vijf horden op 400m horden hoogte. Ze liepen lekker door en de snelste was 4'32 + 2'43. ja deze jongen kan de pan am games winnen.
De 800 meter lopers moesten een 600 + 400 lopen met vier minuten pauze. Dat viel niet mee maar twee jongens liepen toch 1.18 en onder 56. Dus flink in het rood.
Verrassend was de juniore op de 800 meter. Op de trainingen heeft ze het zwaar maar nu A. zien dat ze hard kan lopen 500+300 met 3'pauze in 1.15 en 48.5, heel netjes.
De 400 jongens waren het meest onder de indruk van het weer en bleven achter bij de verwachtingen 500+300 in 1.07 en 41 voor de eerste twee mannen.
De jongeren liepen wat andere afstanden en andere pauzes en trokken zich flink op aan de snellere lopers.
Luiz gaat dit na de kerstvakantie nog een keer doen. Kan hij gelijk controleren of ze wel door getraind hebben in de vakantie.

Comments

Popular Posts