swinger en meezinger

"Rock Your Baby" hoorde ik vorige week keihard in de auto van P.

Ik was direct terug in de tijd van de Rubettes, TenCC, Status Quo en Susy Quatro. Maar ook dus George McCrae met een plaatje waar de A+B kant dezelfde titel had.

Rock your baby is een single van George McCrae afkomstig van zijn album met dezelfde titel uit 1974. Het nummer werd geschreven door KC van de Sunshine band (Harry Wayne Casey ) en Richard Finch, die ook de hits schreven voor KC & the Sunshine Band.

Toevallig of niet maar het nummer is in amper 45 minuten op tape gezet, met medewerking van gitarist Jerome Smith (18 juni 1953 - 28 juli 2000), en door George McCrae, ingezongen. Het nummer was helemaal niet voor hem bedoeld maar de hoge falsetstem maakte het nummer heel herkenbaar. Het is een van de eerste pure discosingles die het overal goed doet. In diverse landen belandde het nummer voor meerdere weken op de eerste plaats. Het is een van de weinige (minder dan 30) hit singles waar meer dan 10 miljoen of meer van verkocht zijn.

Later gebruikte ABBA het ritme van Rock Your Baby in het ritme van Dancing Queen las ik op de wikipedia. Nooit geweten. Net zo min als dat het vandaag 19 october de geboortedag van George McCrea (1944) is. Hij is inmiddels getrouwd met een Nederlandse en woont afwisselend in Geleen en op Aruba.

Rock your Baby en dan een zwoel …. Sexy….. Ik ben in gedachten weer een soul-kikker en mavo-big. Lekker nummer voor de dansvloer, ook nu nog en zeker een meezinger in de auto.

http://www.youtube.com/watch?v=arxhW1RgDDo

Comments

Popular Posts