eelde

Sinds zaterdagavond kunnen de wintersporters uit Noord-Nederland vanaf vleigveld Eelde naar de Oostenrijkse sneeuw. Voor het eerst in de geschiedenis kan van het vliegveld nu naar de winterbestemming gevlogen worden. Zo gaan de Transavia-vluchten niet alleen naar Innsbruck maar ook naar Salzburg. Voor ons net te laat. Want wij gingen gisteren gewoon nog via Frankfurt en Schiphol terug naar Aduard. Ben je toch nog even onderweg. Kwart voor zeven op, laatste dingen in de tas stoppen, kopje koffie en dan om kwart voor acht met de auto van M&M naar Salzburg (met de trein zouden we het niet redden op tijd)waar we om klokslag negen op het vleigveld waren. Onbijtje en internet voor we instappen om 10.30. Dan naar Franfurt even rondhangen en om 12.40 weer de lucht in. Om 14.05 vielen de tassen van de carrousel en snel naar de bus. Met de 300 naar Haarlem waar onze auto geparkeerd stond. Om 15.25 ingepakt en vertrokken via Amsterdam - Almere - Joure- Leek naar Aduard. Om 17.30 stonden de tassen in de hal...... Het hele huis voor ons alleen want de hele familie zit in de sneeuw:........in Tsjechie (al weer voor de tigste keer).

DVHN:
EELDE - De eerste wintersportvlucht vanaf Groningen Airport Eelde is een feit. Zaterdagavond om 19.00 uur vertrok het eerste Transavia-vliegtuig met zo'n 120 noorderlingen aan boord richting Salzburg. Naar de sneeuw in Oostenrijk.

“We hebben er ongelooflijk veel zin in”, zeggen de zusjes Sanne en Emma Mertens uit Groningen. De dames vliegen naar Flagau in Oostenrijk om twee weken skiles te gaan geven aan Nederlandse kinderen. “In Salzburg wacht een bus. Dit is ideaal. Onze vader heeft ons gebracht. Het is maar een kwartiertje rijden en dan sta je op het vliegveld”, zegt de 18-jarige Sanne.

Ook Dick en Marja Wind uit Groningen zijn superenthousiast. Ze gaan twee weken skiën bij Obertauern. “Voor het eerst in 35 jaar gaan we met vliegtuig”, jubelt de 66-jarige Dick Wind. “Niet meer met de auto. Dit is geweldig. Je bent er zo. Ideaal dat we vanaf Eelde kunnen vertrekken.”

“Het is gewoon perfect”, zegt Roel Kremer uit Zuidhorn. “Anders zit je twaalf uur in de auto. Nu stap je fris uit het vliegtuig.”

Comments

Popular Posts