CONMEDBOL of corrupt met bal

Voetbaliconen Diego Maradona en Romario hebben de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL keihard aangevallen. Tijdens een persconferentie noemde de voormalige Braziliaanse spits de bond 'nog corrupter dan de FIFA'.
Maradona en Romario verwijten de CONMEBOL voornamelijk dat het weigert het verdiende geld te verdelen over het continent. De voormalige stervoetballers spraken met 20 Zuid-Amerikaanse clubs en worden bijgestaan door Uruguayaanse advocaten.

'Met grote verbazing en droefheid hebben wij ondervonden dat het voetbal er slechts voor enkelen is', vertelde Maradona tijdens de persconferentie in Sao Paulo. 'Het voetbal is niet van de clubs, de supporters of de spelers. We gaan een commissie vormen om de mensen te ontmaskeren die de sport zo'n schade toebrengen.'

'Het is een serieuze kwestie, maar gelukkig zijn we niet bang voor deze mensen. We gaan ervoor zorgen dat het voetbal transparanter wordt.'

Romario omschreef de CONMEBOL als 'slechter dan de Braziliaanse bond CBF', die hij regelmatig bekritiseert. 'De situatie is veel ernstiger dan we ons hadden voorgesteld', zei het huidige Braziliaans parlementslid. 'Wat hier zojuist gepresenteerd is, is een van de grootste schandalen die ik ooit heb gezien. Ik kan niet begrijpen dat er een instantie is dat het voetbal zoveel schade berokkent. We moeten uit gaan zoeken waar al het geld gebleven is.' (BRON: anp).

Comments

Popular Posts