De Jaap Stam school

Jaap Stam is een ambitieuze TIO =trainer in opleiding. Een die door Frank de Boer wordt getipt als DE nieuwe hoofdtrainer /TD van Ajax (vorige maand al “goedgekeurd” door Johan Cruijff/Telegraaf).

Nu dat diploma nog.

Voor de arme, arme Jaap Stam is het diploma ver weg. Hij heeft klaslokaalangst volgens Co Adriaanse. In het verleden waren er speciale klasjes. Voor paarden die graag ruiter wilden zijn. Of internationals die ons heel vaak hadden vertegenwoordigd tegen gevaarlijke tegenstanders met een tweede of derde plaats als gevolg.

Stam, zoon van een timmerman en met de droom om electricien te worden moet nu weer in de school-banken, in een school-klasje. Dat is heel erg schools en met weinig school-reisjes bovendien. Hij haat school.

Ik stel voor dat we Japie onmiddellijk zijn diploma geven. Dat hij daarna meteen in het diepe wordt gegooid als redder van Hiddink. Als hij verzuipt, dan is Blind er altijd nog om hem te redden.

Trainer zijn is een vak. Daar is een vakopleiding voor nodig. Dat kan op een school voor sport en bewegen. Leer je ook nog zwemmend redden. Denk niet dat het de Jaap Stam school zal worden.

Comments

Popular Posts