de bootfiets

De borrel van de NVR staat niet echt hoog op mijn wat-te-doen-lijstjes maar deze keer leek het extra bezoek van de bootfietser een goede reden wel even mijn gezicht te lste zien.
zoiets bedenken is tot daar aan toe maar het uitvoeren... een maarten biesheuvel fantasie...
maar dan in het echt. want E. vertelde dat zijn voertuig werd opgetild door drie haaien..
van de website
De door Ebrahim ontwikkelde BootFiets, heet ‘Melanie’. Over land is Melanie voorzien van 4 wielen met de spoorbreedte van een Landrover. Op deze manier is de kans groot dat Ebrahim zich ook over onverharde wegen (waar vaak wél een karrenspoor ingesleten is) kan voortbewegen. In het midden bevindt zich de ‘kuip’. Dat deel bevat de stuurkolom en het trapmechanisme. Het is ook het deel waar Ebrahim zit en dus het grootste deel van de reis doorbrengt. Door het hele voertuig zitten compartimenten voor voorraden en andere benodigdheden. Aan boord van Melanie komt een communicatiesysteem zodat Ebrahim ook op de oceaan berichten kan verzenden over zijn reis. Er komt een accu in het voertuig die opgeladen wordt door de aandrijving van Ebrahim. Daardoor kan hij zich ook laten voortbewegen – hoewel nog steeds dankzij zijn eigen inspanning! – wanneer hij zijn eigen energie moet sparen en dus stopt met fietsen.
Melanie wordt gemaakt van superlicht materiaal en voorzien van veel schuim, zodat het voertuig praktisch onzinkbaar is. Mocht Ebrahim onverhoopt omslaan op zee, zorgen ventilatiegaten ervoor dat hij niet zonder lucht kan komen te zitten. Door een ontsnappingsluik kan hij naar buiten, en door aan een touw aan de achterzijde te gaan hangen kan Melanie weer rechtop getrokken worden. Sowieso is het voertuig natuurlijk waterdicht
.Nog nooit reisde iemand langs de evenaar rond de wereld in één en hetzelfde voertuig. De reis voert Ebrahim 35.000 km over water, en 15.000 km over land. In totaal 50.000 km, waarvan elke meter door menselijke kracht afgelegd wordt. Deze expeditie staat voor geen grenzen; vrij verkeer van personen, vrije uitwisseling van kennis, open data, het kweken van begrip en respect voor elkaars mening en onderlinge verschillen. En: uiteindelijk daaruit voortvloeiend vruchtbare samenwerkingsverbanden over – door mensen bedachte! – grenzen heen.


Comments

Popular Posts