prijs(je)

Vorig jaar sprak ik een aantal kenners van de Nederlandse popmuziek en ze verwachten allemaal dat een prima live band de prijs op Noorderslag zouden winnen.
Zo'n band die een bier douche wel kan waarderen.
Zo eentje won er niet.
Wel wat jonge mannetjes die rapten: the Wave.
Dit jaar was men het er weer over eens de winnaar zou komen uit het live band circuit.
De namen van vorig jaar Kensington en de Staat zoemden opnieuw rond plus die van Jett Rebel.
Ze wonnen niet.
Het werd een mannetje uit Amstelveen.

"In the name of love is op Spotify bijna 400 miljoen keer beluisterd. Zijn oudere single Animals doorbrak vorig jaar zelfs de grens van een miljard streams".....
Maar met een organisatie die zelf nauwelijks iets met de nieuwe media doet, met een overwegend uit mannen op leeftijd blank kennerspubliek/werkers in de muziekindustrie, met heel veel jonge muzikanten die live muziek spelen welke makkelijk in oude vakken is te plaatsen, is het niet verwonderlijk dat niemand stond te juichen voor Martijn Garritsen.
"Garrix was er zelf niet. Wat moet je als artiest immers met zo’n Nederlandse prijs (10.000 euro en een beeldje) als je al een wereldster bent. Ja, hij was er even, op een filmpje. ,,Yo, sorry dat ik er niet bij kan zijn vanavond”, zei hij. ,,Ik zit in Schotland voor mijn videoclip-shoot, maar wat een ongelooflijke eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Tiësto, mijn idool, heeft hem ook in het verleden gehad. Nogmaals superbedankt en fijne avond.’’"  (bron dvhn)
De prijs die de organisatie betaald is zuur. Het festival is populair de formule uitstekend alleen de Popprijs moet ergens anders worden uitgedeeld. Noorderslag verdient een eigen winnaar! De prijs voor het beste festival is al binnen ;)


Comments

Popular Posts