a (no) go

 


....Blijkbaar is er deze coronatijd niets belangrijkers dan olympische medailles, en daar zal Nederland er 46 van halen, dankzij het feit dat dit land het zich maatschappelijk en financieel kan permitteren sporters zo in de watten te leggen dat ze een enorme concurrentievoorsprong hebben op de rest van de wereld......


Het valt niet mee om in de huidige tijd te leven met het COVID-19 virus. Terwijl het maatschappelijk leven meer en meer ontwricht raakt is het manoeuvreren geblazen. Waar ben je voor en tegen. Wat wil je nog wel en niet. Moet je sommige dingen nog wel (weer) willen (gaan doen). 

Ik wordt heen en weer geslingerd tussen verschillende werelden. Zo lees ik over Nederland waar de prikacties slecht worden gecoördineerd. Moeten mensen op leeftijd voor een prik naar locaties ver weg die ze niet zelfstandig kunnen bereiken. Zo ging mijn tante vanuit Slochteren pas in April naar de Martinihal in Groningen. Zo hoor ik uit Brazilië steeds meer noodkreten maar is mijn echtgenote nog steeds druk aan de slag met de stichting ondanks alle beperkingen en maatregelen ter plekke in Rio. Zo hoor ik van de Chinese ploeg kunstrijden dat ze na de WK weken in quarantaine moeten voor ze verder mogen reizen in China en dan nog weer in quarantaine moeten als ze naar het sportcentrum in Beijing gaan (wat al sinds het begin van de pandemie een soort van geïsoleerde gevangenis is). De kans op coaches uit de VS of zelf naar de VS is nihil tot uitgesloten vertelden ze me. Verder zie ik uitslagen uit de VS van de bekende wedstrijden waar in een nabij verleden mijn atleten mee deden. Beelden van de wedstrijden zijn vervreemdend door aan de ene kant geweldige prestaties en aan de andere kant mondkapjes en geen publiek. 

Saudi Arabia records 985 new COVID-19 cases over the past 24 hours, the health ministry announces, as infections continue to rise. Of the new cases, 463 were detected in the capital Riyadh, 164 in Mecca 140 in the eastern region.
An additional 661 people also recovered, raising the total number of recoveries to 386,102 out of the 402,142 total infections recorded as of April 15.
Meanwhile, the death toll reached 6,791 after 10 people died due to COVID-19 complications, according to the ministry.

Zelf beleef ik hier de relatieve rust. Er is wel een opleving van het aantal gevallen. Overal een mondkapje, temperatuur meten en je app laten zien. Maar ik heb al wel binnenlands gevlogen en heb diverse plaatsen bezocht, ben gevaccineerd en redelijk normaal aan het werk. Tijdens de ramadan valt het sowieso wel mee.


Nu het dilemma. Ga ik met Eid al Fitr, het Suikerfeest en bijna twee weken vrij, naar Nederland? Kan ik die tijd samen met Diana op de Mannewiek doorbrengen. Is het mogelijk voor Diana om überhaupt te reizen. Moeten we beide deze vliegbewegingen wel willen maken? Brengen we onze tijd alleen met z'n tweeën door? Kunnen we ons dit permitteren? Financieel is het geen probleem, maatschappelijk verantwoord dubieus, emotioneel lastig. Binnenkort hakken we de knoop door. Ik neig naar: gaan. Maar...... een no-go is niet uitgesloten. Een uitwijkmogelijkheid is Slachtfeest maar dat is pas in Juli. We drijven even uit op emotie. Ik  ben ook wel een beetje murw van alle opinies, statistieken, field-labs en maatregelen. Ik ga even uit van mijn boerenverstand. 



mijn update.


ik lees vandaag op rtvnoord:

144 besmettingen, 2 sterfgevallen

In de afgelopen 24 uur zijn er in onze provincie 144 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dit zijn er 11 meer dan gisteren. Drie mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, twee personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De besmettingen per gemeente:

  • Groningen: 61 nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname, 1 sterfgeval
  • Westerkwartier: 16 nieuwe besmettingen
  • Midden-Groningen: 15 nieuwe besmettingen
  • Het Hogeland: 10 nieuwe besmettingen
  • Eemsdelta: 10 nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname, 1 sterfgeval
  • Stadskanaal: 9 nieuwe besmettingen
  • Oldambt: 8 nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname
  • Veendam: 6 nieuwe besmettingen
  • Westerwolde: 4 nieuwe besmettingen
  • Pekela: 2 nieuwe besmettingen
  • Gemeente onbekend: 3 nieuwe besmettingen



Comments

Popular Posts