Spotting a Downer; thumbs up


Hij komt een beetje halfverscholen achter de rug van zijn vader (denk ik) aan binnen geschuifeld. Er staat een rij voor de kassa en iedereen staat op de stickers die de anderhalve meter afstand garanderen. Als er door geschoven wordt springt hij naar de volgende. Ik steek mijn duim naar hem op. 'You are number one' steekt ook E. een duim op. Hij grijnst terug. 'Where are you from' is de standaard vraag die nu komt van de vader aan ons. Saudi Arabia antwoordt hij als eerste en wijst naar zich zelf. 

Als hij later naar buiten loopt met een trotse blik de tril wekker in zijn handen kijkt snel nog even naar onze tafel. Al huppelend komt hij later met het rood knipperende ding weer binnen. Als een generaal loopt hij even later weer voorbij met een een koffie jongen met dienblad in zijn kielzog naar buiten. Door het raam steekt hij nog snel even een duim op. 

Never a dull moment with a Downer.


ps.

Ons koffietentje, op de hoek van de straat: cafe Bene, is om vijf uur alleen open voor take away. pas na het avondgebed mag er binnen en buiten koffie gedronken worden. dat kan dan tot twee uur in de nacht. 

Comments

Popular Posts