Workoudt

'in de gym'

MBVO noemden collega Ronald en ik de bewegingen om het lijf, in de strijd tegen zwaartekracht en binnenvetten, nog enigszins aantrekkelijk te houden als 30+: meer beweging voor ouderen.

Old men circle noemden collega Uwe en ik de tijd op diverse toestellen, om het cardiovasculaire systeem niet vast te laten lopen, en wat vocht te verliezen als 40+ers. Afwisselen: loopband-fiets-roeien in doordraai systeem met vooraf afspreken hoe lang per station.

als 50+ er was er een mix van alles wat op diverse locaties en ook nog regelmatig mee doen: Uberlandia, Rio de Janeiro, Groningen, Emmen. In  Beijing schoot het meedoen er bij in. Dus hardlopen om en om met oud ijzer weg drukken en tussen door een circuitje ofzo.

Tegenwoordig heet dit 'n workout. Nou werken is het niet maar out/oud ben ik wel met: 60+.  Ik probeer om de dag een beetje aan het algemeen uithoudingsvermogen te doen en de andere dag een circuitje.  De loopband is niet echt goed in het zweethok wat de naam gym niet mag dragen en na een paar keer kreeg al last van knieën en enkels (achilles met name). Dus X-trainer. Eergisteren met 3 x een 15 minuten met iedere vijf minuten een ander niveautje: 9-10-11 / 10-11-12/11-12-13 waarvan iedere laatste 30 seconden even volle bak. Vandaag 3 x 15 minuten maar nu het kwartier gewoon een vast  niveau: 10-11-12, maar iedere vijf minuten een andere armbeweging plus natuurlijk de laatste 30 seconden weer 'hard' rossen. 

Geen Hooghoudt uit Groningen maar Workoudt in G. 


Comments

Popular Posts