beschaamhaard.

 De schaam-haard van onrust. Tenminste als je de commotie rond een fotootje op Twitter mag geloven. 

Dit schreef Stella (die van de tieten) Bergsma 

 

…Ik ben de trotse eigenaresse van een weelderige flamoestuin die ik alleen kortwiek op zon- en feestdagen of als ik eens zin heb in iets anders….

 

Eerder had ze haar bio op Twitter net vernieuwd met de tekst: scheert niet, slikt wel. Dit allemaal naar aanleiding van de beschaamhaard op een foto, van haar in de tienertijd waar wat schaamhaar boven het bikini-broekje uittoeft, op Instagram.

 

Waarschijnlijk blijf ik door mijn jeugd op het goede pad er waren nog niet heel veel bikini’s. Met schoolzwemmen waren ze ook verboden trouwens.  Mijn moeder deed alleen in de zomer iets aan haar okselhaar. Met zo’n knippertje uit een bordeaux rood doosje. 


En toen het zwembad open ging en ze in badpak moest ook wat aan haar haartjes bij haar bovenbenen. Dat was het. Toen ik veel later in de sauna en levende lijve een kale venusheuvel zag dat ik een een pornofilm terecht was gekomen. Want in de tussenliggende tijd zeg maar tijdvak 1970 – 1990 was er in de Playboy een revolutie geweest van zichtbaar, naar frontaal, naar getrimd. Het duurde daarna nog tien jaar: 2001, voor Dalene Kurits met een kaal geschoren schaamstreek met een nietje door de navel als Playmate in de schappen lag.

 

Het scheren van okselhaar/schaamhaar is hier op het Arabisch schiereiland al langer in zwang. Niet in de Koran zelf maar in de Sunnah staat zoiets dat volwassen vrouwen en mannen hun oksels en schaamstreek minstens een keer in de veertig dagen behoren te scheren. Ik schat dat ze dat zelf doen maar voor het gezichtshaar: baarden,  zitten de mannen geduldig en veelvuldig bij de kapper. 


Nou scheer ik mezelf sinds ik hier in het Midden Oosten ben gaan werken ook regelmatig. Dat is dus ook alweer meer dan vijftien jaar terug. Draag ook meer boxershorts omdat het gewoon te heet is en je  zweet  de hele dag. Met geschoren ballen en onderbuik blijft de zweetlucht in ieder geval binnen de perken. Zeker als je er ook nog wat talkpoeder tegenaan gooit. Het grote voordeel is wel dat mevrouw Lenting het ook heel lekker vindt. Dat scheren is een fluitje van een cent en gewoon een kwestie van regelmatig bij houden anders gaat het door het zweten (en daar heb je het weer, de warmte) toch jeuken.



Vrouwen schijnen trouwens het onthaarde mannenlijf extra aantrekkelijk te vinden. 42 procent, waaronder mijn echtgenote, vindt het aangenamer om seks te hebben met een onthaarde man. Bovendien vindt ook meer dan de helft van de vrouwen een geschoren schaamstreek hygiënischer (51 procent). Weet trouwens niet of dat wel klopt, of het hygiënischer is.

 

De vrouwen die ik ken van ongeveer mijn leeftijd en die ik durf te vragen of zij zich scheren, zeggen allemaal de beharing slechts binnen de perken te houden en dus beperkt scheren. Dat doet Stella Bergsma dus ook. Vandaar dus in de bio de regel scheert niet.

 

Ik heb een glooiende venusheuvel vol gleufgras, een vulvafrisuur, een poeniepels. Aanharken en snoeien doe ik wanneer het mij uitkomt en ik ben niet van plan mijn tuinier-gewoonten aan te passen aan de wensen van de online scheerpolitie. Dat is me veel te veel werk. In die tijd kun je mooie dingen maken, maanraketten bouwen, of columns schrijven voor VROUW. Mensen die hun kruis kuisen, hebben te veel tijd omhanden. Zo zie ik dat. (in de T.)

 

Zo is het in huize Lenting dus ook verdeeld. Meneer glad en mevrouw gecoiffeerd: kittig en kort. Op weg naar huis en zonder al te veel schaamhaar. Onbeschaamd flamoestuinieren. 

 

Comments

Popular Posts