voetbalkoorts

 

Saudi Arabia’s al-Hilal football club on Sunday won the Prince Mohammed bin Salman League cup, as the Kingdom’s Minister of Sports, Prince Abdulaziz bin Turki al-Faisal, crowned the team at the King Fahd Stadium in Riyadh.


Tot op heden gaat het voetbal hier een beetje langs me heen. Ben nog wel op afstand Emmen aan het volgen (Lubbers blijft, wat doet Lukkien, welke bekende spelers gaan waar naar toe) en nu even het NL-elftal (jong oranje zonder Scherpen, ex FCMM) wat gaan ze doen? De voortekenen zijn niet gunstig. Zwakke doelmannen bijvoorbeeld. Zelf keepte ik meestal met als bekende reden dan mocht ik ook mijn handen gebruiken want met alleen mijn voeten was het prut met peren. De Boer lijkt teveel in de groep te staan en komt niet goed uit de persconferenties. Plus wie gaat er voor 'ons' scoren op het EK??? 

Hier is voetbal, net als overal, gesprek van de dag. Op tv, in de taxi, en ook op de academie waar het sport nu 1 is van de 21. Over de andere 20 mag ik me druk gaan maken. Dus echt tijd om voetbal te volgen is er ook niet. Maar als de Spelen doorgaan en als er gespeeld gaat worden dan zal ik het Olympische team van KSA met meer dan gewone belangstelling volgen. Maar de echte voetbalkoorts voel ik nog niet.



Comments

Popular Posts