bomen

 

(c)GL I-phone 26/5/2021

de zerken zakken....

Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) draagt zorg voor het onderhoud en behoud van de kerk, de toren, het kerkhof, de pastorie en de pasto- rietuin aan de Hoofdweg in Slochteren.

Veel bomen op zowel het kerkhof als in de pastorietuin verkeren in slechte staat. Tijdens een recent uitgevoerde boominspectie bleek dat meerdere bomen dusdanig slecht zijn dat ze gekapt moeten worden. In de week van 8 juni 2021 worden op het kerkhof acht eiken en één es gekapt. De overige bo- men worden gesnoeid. De acht eiken staan in een dubbele bomenrij rond de kerk. Met de kap van deze eiken zal het beeld van het kerkhof nauwelijks wijzigen. Landschapsbeheer Groningen zal de werkzaamheden gaan uitvoe- ren. Zij zullen mogelijke overlast tot een minimum beperken. Na het uitvoeren van de werkzaamheden wordt bekeken of aanplant van nieuwe bomen wenselijk en moge- lijk is. Vanwege de archeologische waarde van de grond blijven de stobben en wortels van de te kap- pen bomen achter in de grond. Dit bemoeilijkt aanplant van nieuwe bomen. Later dit jaar wordt de pastorietuin achter de kerk her- steld. Hier staan ook veel zieke en dode bomen die gekapt moeten worden. Samen met Landschaps- beheer Groningen werkt de SOGK aan een herstelplan voor de tuin. Hierbij worden nieuwe bomen aangeplant en worden ook de padenstructuren van de tuin her- steld.


uit het Bokkeblad:

GL

Bij het oprijden van de kerkhoflaan zag ik een grote machine en tractor staan bij de pastorie. Er was schaft in de tuin van Jan Tonkens en Truus de Ronde. Lege plekken aan de buitenkant waar al bomen gekapt waren zo te zien.



Comments

Popular Posts