Langs de weg


Op weg naar werk
is er veel te zien
en te koop



wachten op werk
materiaal mee 


wachten op kopers.
seizoen aankopen

 Op weg naar het werk rij ik soms mee met Andres, die naar MAHD gaat, en dus dezelfde kant op moet. Hij kiest vaak de route binnendoor omdat daar winkels aanliggen. Soms heeft hij even 'iets' nodig: een tubetje, een verpakking, een apparaatje. Hij is namelijk een doener in optima forma. Problemen zijn er genoeg dus ik verzin een oplossing, is zijn credo. A jack of all traden. Een super aardige joker en handige Harrie bovendien

Vandaag heeft Andres een verrassing nodig voor het team: snoep en snacks. Deze ochtend is het extra druk zo lijkt het langs de kant van de weg. Pick up trucks, kleine vrachtwagens staan schots en scheef terwijl de chauffeurs wachten op op een ritje of een vracht. Langs de middenberm zitten, de meeste in hurkzit, de vele vele handjes. Wachten op een opdracht. 

Andres besluit om eerst een watermeloen te kopen:
Hello, how are you? Very good, where are you from", is het antwoord. "Argentina, Messi", is het standaard antwoord van mijn huisgenoot in dit soort gevallen. De man is gelijk enthousiast en prijst zijn waar aan.
"How much is the watermelon"? We have 10-15-20, the man points out. "Okay, whichone is 15"? Zonder nadenken is het antwoord: "take anyone you like". Andres pakt een forse meloen en trekt zijn portemonnee, selecteert een 10 biljet en zoekt naar losse munten. "Sorry my friend only 12 sar.... but I have 2 Argentinian peso....". De ogen van de verkoper schitteren een vreemde munt. Ok no problem. Wat de meloen ook kost (normaal 2 sar per kilo) hij heeft een goede dag. Iemand uit het land van Messi, betaalt met een vreemde munt en hij heeft winst gemaakt.

Dan nog wat koekjes bij de winkel op de hoek en 'Yalla'  (let's go) we gaan aan de slag! 

Comments

Popular Posts