De boom in

een opmerkelijk bericht

Bomen hinderen treinverkeer

UTRECHT - Het oosten van het land is zaterdag weliswaar bereikbaar per trein, maar het ondervindt nog veel hinder van bomen.

Het verre oosten van Nederland, eerst nog geteisterd door zware sneeuwbuien, kent nu een ware natuurramp.
Onder leiding van I.v.L-B hebben tientallen bomen zich in een desperate actie op het spoor geworpen. Sommige torsten nog een zware sneeuwlast anderen vertoonden kale plekken in de kruin.
Ook onderdelen en afdelingen van de bomen waren op de rails te vinden. Zo lagen er diverse takken op de spoorweg. De woede zat diep geworteld.

Reizigers krijgen hierdoor te maken met vertragingen, meldde ProRail. Tussen Enschede en Gronau rijden alleen op zaterdag nog geen treinen, dit vanwege de vele bomen en takken op het spoor.
Acties kunnen zich naar het Westen uitbreiden.

Voedingskasten uitgebrand

Rond 21.00 uur is het treinverkeer tussen Deventer en Zutphen hervat. Nadat de bomen die eerder over het spoor lagen waren weggehaald, bleek dat vier voedingskasten waren uitgebrand.

De dwarsliggende bomen blijken zich te goed te hebben gedaan aan de inhoud van de vier kasten. Over de inhoud wil de spoorwegpolitie, gaande het onderzoek, geen mededelingen doen.
Wel konden de seinen en wissels niet worden bediend. De oorzaak van die brandjes was zaterdagavond nog niet bekend, maar zou volgens ProRail best te maken kunnen hebben met de hoge spanning in de leiding die overhit was geraakt.

Reizigers krijgen zondag weer te maken met een aangepaste treindienst, omdat er ook nog werkzaamheden aan het spoor plaatsvinden. Van de bomen ontbreekt tot op dit moment ieder spoor. Irene v L-B is spoorslags ondergedoken in het met ondergang bedreigde Rien Poortvlietmuseum.

Einde van een opmerkelijk bericht.

Comments

Popular Posts