Eeen ' vrije' dag

De donderdag is vandaag een vrije dag.
Een compensatie voor de afgelopen weken waarin we extra uren draaiden ivm opening van Aspire Dome.

Zie hier het stukje van wilmar kortleever op atletiek.nl onder het kopje: Perfecte accommodaties in Qatar

Qatar timmert het meest aan de weg met ‘geïmporteerde’ atleten als Saif Saaeed Shaheen, maar aan de faciliteiten zal het niet liggen als er eigen kweek opgeleid moet worden. Onlangs werd in Doha de grootste indoorsportaccommodatie ter wereld geopend.

Het complex maakt deel uit van de ‘ASPIRE Academy for Sports Excellence’. Het beslaat een totale oppervlakte van bijna 300.000 vierkante meter en bevat onder meer een zwembad, een complete voetbalveld, 11 tennisbanen en een 200 meter atletiekbaan. Voor de opening was niet alleen IOC-president Jacques Rogge uitgenodigd, maar ook een keur aan (ex-)topsporters als Pele, Diego Maradona, Nadia Comaneci en Mark Spitz.

De Nederlandse trainer Gerard Lenting werkt al enige tijd in Qatar. Hij meldt dat de opening een driedaags spektakel was met onder meer een wetenschappelijk congres, een (jeugd)voetbaltoernooi en allerhande masterclasses (voor de atleten door de olympisch kampioenen Said Aouita, Hicham El Guerrouj en Ed Moses). In totaal bestaat de atletiekselectie van Aspire momenteel uit 35 atleten (Lenting is verantwoordelijk voor sprint/horden/meerkamp, naast onder andere hoofdcoach Ralf Iwan/meerkamp-polsstok en consultant Said Aouita voor de middenafstand).

Dus heb ik even extra tijd om me op trainen te richten vandaag.
Eerst met twee dames die zich richten op Commonwealth Games. Buiten de reguliere tijden om moeten de vrouwen in deze mannensportwereld om trainen, maar dat vinden ze geen probleem.
Toeval bracht ze hier in Doha samen. Michelle Griffith is de vrouw van mijn collega Matthew Robbinson (voormalig rugby international voor Wales) en zit in het team voor Wales op hinkstap.
Hortense Bewouda is de vrouw van een piloot van Qatar Airways en gaat voor Kameroen op de 400m naar Melbourne Australie.
In maart moeten ze aan de bak, dus nu nog 'lekker' trainen: bikkelen en technisch sleutelen over vijf weken is het alles op alles voor een finale-plek en/of medaille.
Dat zal voor beide meiden niet meevallen. Beide komen terug van blessures en op zowel hss als 400 is de concurrentie groot. Maakt het wel extra leuk.

Dus zo lekker in de zon ontspannen trainen. Voor Hortense heb ik een van jongens als tempomaatje gevraagd 2(300+150) is zo'n heerlijk doodgaan programma namelijk.
Met Michelle de eerste technische springtraining: hss in de bak. Daarna nog met twee jongens een technische training: 400 horden en hoogspringen.

Zo kom ik een vrije dag makkelijk door. Heerlijk.

Comments

Popular Posts