het bestaat nog

GL:
het bestaat nog.
een politicus die zegt:
"We even alleen geld uit wanneer we zeker weten dat het er is"
nuchter, ja
gewoon, nee
gronings; slochteren!

uit het DVHN:
slochteren -
De gemeente Slochteren hoeft volgend jaar, in tegenstelling tot vele andere gemeenten, geen cent te bezuinigen. Sterker: het gaat de komende jaren - zo luidt het voorstel in de begroting - zo'n veertien miljoen euro extra investeren.

Dat geld wordt voornamelijk gestoken in de aanleg en onderhoud van wegen en fietspaden, in het uitbreiden en verbouwen van basisscholen en dorpshuizen en de aanpak van de riolering.

Daarnaast kan er ook geld uitgetrokken voor sociale en maatschappelijke aangelegenheden. Er is 150.000 euro extra beschikbaar voor cultuur, de gemeente gaat 300.000 euro investeren in renovatie van openluchtbad De Tobbe in Slochteren en er komt 100.000 euro in een leefbaarheidsfonds.

De 'begrotingstruc' van de gemeente is volgens wethouder Boersma simpel: "We even alleen geld uit wanneer we zeker weten dat het er is. En we zijn terughoudend met het berekenen van inkomsten, die houden we aan de lage kant."

De belastingtarieven in Slochteren stijgen ondanks de investeringsdrift niet. De ozb stijgt trendmatig met een procent, maar de rioolbelasting daalt bijvoorbeeld met zes procent.

Comments

Popular Posts