ruys


foto GL2009 Gerard Lenting: drie nederlandse voetbalcoaches in Doha, Ruys, van Buren en Griet.

The delegation of Qatar youth football team will be flown to Al Ain city, United Arab Emirates on Wednesday to participate in AFC U16 qualifiers from November 01 to 10, 2009.
Qatar will play in group (B) that includes, Qatar, United Arab Emirates, Bahrain, Syria and Sri Lanka.

GL:
de ploeg staat onder leiding van hoofdcoach Tiny Ruys(*) en zijn assistent Marcel van Buren.
Vorige week oefenden ze tegen Sevilla. Het oogde goed. Toch is er door het uitblijven van goede resultaten bij andere teams de afgelopen tijd meer druk op ze. Vorige week dus een zware delegatie van de bond, Aspire en de pers bij het vriendschappelijke potje. Kijken wat het wordt.

Tiny Ruys was een levensgevaarlijke linkerspits; een type voetballer dat we nu nauwelijks meer tegenkomen op de voetbalvelden. Ruys komt in 1977 van NEC naar Fortuna. Met name in de eerste divisie is Ruys een gevaarlijk wapen met een goede eindpass. Ook scoort hij regelmatig. In de eredivisie heet Ruys het een stuk moeilijker. Na zijn carrière wordt hij in de trainersstaf van Fortuna opgenomen. In 1994 wordt hij zelfs voor korte tijd hoofdtrainer, wanner Chris Dekker wordt ontslagen. Hij weet weer wat spelvreugde terug te brengen. Weinig mensen zijn daar echter getuige van; de wedstrijden worden in die dagen slechts door enkele honderden mensen bezocht. Ruys is teleurgesteld wanneer hij gepasseerd wordt en Pim Verbeek als trainer wordt aangetrokken. Hij zoekt zijn geluk vervolgens in het Midden-Oosten
bron:http://www.fortuna-online.nl/pages/07_noaachtere/top54.htm

Comments

Popular Posts