temperatuur


Nu het zo rond zonsopkomst en ondergang erg lekker is om te lopen met temperaturen tussen de 25 en dertig weet je weer hoe relatief lekker is. De afgelopen weken met marathons in berlijn (te warm) eindhoven (goed) en amsterdam (uitstekend) las ik deze qualificaties. Maar als je naar de tijden kijkt dan zie je dat als buitenstaander niet direct.
Dit weekend liep ik dus omdat het weer zo lekker aanvoelde een duurloopje van 45' in het aspire park (een grote ronde die ik eerst tegen de klok in en toen met de klok mee liep, vanaf huis geklokt en gestopt na drie kwartier). Lekker want temperaturen komen maar langzaam naar beneden. Zaterdagochtend de auto even niet in de schaduw gezet wil je na een uur wegrijden kun je de autogordel en je stuur niet vastpakken en staat de temperatuur op 52, dus is het ruim in de veertig in de zon en uit de wind. Dan is iets rond de dertig dus al lekker. Deze zomer heb ik in Nederland steeds op het heetst van de dag gelopen (top 25 graden) om de overgang naar de zandbak te vergemakkelijken.
Dit weekeinde een marathon in Amman. Start pas om 8.30am!!! dan is het al behoorlijk warm in het middenoosten. En zoals gezegd de afgelopen week was het behoorlijk heet. Tijdens de marathon liep de temperatuur op tot boven de 35 graden.............
dan kijk je toch anders naar de tijden


The marathon which was held to celebrate ten years of King Abdullah the Second’s reign and the centenary of Amman Municipality will be an annual event and attracted over 11,000 runners across the 42km, 10km and 4km events, continuing the running boom trend taking off in the Middle East.

The Amman event highlighted the attraction of the sport across the population with Princess Dina Mired participating in the 10km and Prince Firas Raad completing his debut marathon despite the heat in just over six hours.


source :Norrie Williamson/IAAF

Men:
1 David KIPTUM KEN 2:20:48
2 Gezahagn Girma BEYENE ETH 2:21:39
3 Said BOUDALIA ITA 2:21:58

Women:
1 Tadelech TELILA ETH 2:51:39
2 Etaferahu GETAHUN ETH 2:54:19
3 Lilian CHELIMO KEN 2:57:53

http://www.amman-marathon.com/ammhistory

Comments

Popular Posts