de konijne uiltjes


(c)GL2010 gerard lenting een verschrikt konijnenuiltje.

1. als we naar de SESI wandelen komen we net voor de baan aan de rechterkant bij ze voorbij. meestal eentje soms twee. De ene heeft een vaste plek op de onderste tak de andere zit er boven of in het talud verscholen. als we stoppen beginnen ze direct te kijken en als het te lang duurt te schreeuwen.
2. Als we vanaf de SESI wandelen komen we op de muur aan de linkerkant de drie uiltjes tegen. deze zitten op de muur en vaak op de ijzeren pinnen. ze zitten op een veilige hoogte dus als we blijven staan blijven zij gewoon zitten. Behalve vorige week toen ik keek en er een roofvogel over vloog, zoef weg was het uiltje zo zijn hol in onder de muur.
3. Op ongeveer twintig meter van de cirkel in de werpkooi zit een soort van werpersheuvel. vorige week was die even weg omdat alles geegaliseerd was voor de GP maar hij is alweer terug. Je ziet dan opeens een rode uil te voorschijn komen op de heuvel. Helemaal onder de rode aarde dus.
4. Gisteren tijdens een regenbuitje zat een uil op de reling van het hek. Zijn vleugels helemaal gespreid en zijn kop naar benenden. Net een vleermuis. Hij zat zich gewoon te wassen.

Ze zijn overal maar het blijft leuk

Comments

Popular Posts