Tesourinha

Of het aan het weer lag weet ik niet. Maar ik had vandaag het genoegen om twee prachtige soorten vliegenvangers te zien. Tegen zonsondergang liep ik bij de vijver van het Santa Lucia park. Ik zag eerst dat de capibara's al aan land waren met de jongen. Blijft leuk om te zien dit watervarken het grootste knaagdier ter wereld. Helaas te donker voor een foto.
Ik zag een vogeltje (naam weet ik niet meer) nestelen en toen zag ik een salto van de grote kiskadie. De kiskadie Pitangus sulphuratus), in Suriname om zijn roep bekend als Grietjebie, is een insectenetende (sub)tropische zangvogel uit de familie van de tirannen.(bron wiki)

Prachtig mijn dag kan niet meer stuk.
Want vanmiddag zag ik, vlak bij ons huis, op een prikkeldraad een Zwaluwstaartkoningstiran. Ik dacht eerst een soort zwaluw te zien zitten tot ik de wapperende staart zag.
The tyrant flycatchers (Tyrannidae) are a family of passerine birds which occur throughout North and South America. They are considered the largest family of birds on Earth, with more than 400 species. They are the most diverse avian family in every country in the Americas

Scissor-tailed Flycatcher is nearly unmistakable with its long forked tail.
•Medium-sized songbird.
•Extremely long, forked tail.
•Pearl gray upperparts, with a nearly white head.
•Flanks and under tail salmon pink.

Prachtig. En dit exemplaar een mannetje had een geweldige staart.


(c)GL2011 gerard lenting: scissor tailed fly catcher.



http://www.vivabrazil.com/vivabrazil/tesourinha.htm

Comments

Popular Posts