laatste dag carnaval 2012

Op de laatste dag van het carnaval waren er twee dingen prominent in het nieuws.
In Sao Paulo moest de uitverkiezing van de beste sambaschool na incidenten worden onderbroken. Aanhangers van de verschillende scholen maakten ruzie, probeerden het podium van de jury te bestormen en groepen aanhangers richten vernielingen aan. Uiteindelijk lukte het een man het jurypodium te beklimmen en de stembriefjes te verscheuren, later werd hij opgepakt. Politie te paard, en militaire politie konden niet voorkomen dat er een brandbom naar de praalwagens werd gegooid zodat enkele wagens beschadigd werden.
Uiteindelijk werd het evenement na geruime tijd hervat en won opnieuw sambaschool Mocidade Alegre (Vrolijke Jeugd), voor de achtste keer, de hoofdprijs.
Het andere nieuws kwam uit de sporthoek: voerbal.
De Braziliaanse succes trainer Vanderlei Luxemburgo heeft nog geen drie weken na zijn ontslag bij Flamengo al weer een nieuwe club. De oud-bondscoach van Brazilië kon kiezen uit diverse aanbiedingen maar heeft gekozen voor Gremio, dat flink onderaan in de competitie staat. Eerder werd hij met vier verschillende clubs vijf keer Braziliaans kampioen, maar moest bij het roemruchte Flamngo het veld ruimen na botsingen met sterspeler Ronaldino Gaucho. De fans stelden zich achter "het gebit" en de coach beet in het stof. Luxemburgo is een vakman die professionaliteit verlangd van bestuur en spelers en geldt als "hard-liner". Hij heeft niks gezegd over het akkefietje met Ronaldino en stelde dat hij voor een lager salaris ook bij een mindere club zijn werk wilde doen. Dat doet hij dus nu bij Gremio.

Comments

Popular Posts