verschil

Gisteren een "discussie "met de atleten of we niet op een ander moment konden trainen ivm de warmte. Het was misschien net dertig graden met wat lichte bewolking en een lekker windje. Geen enkele reden zeker niet omdat het in de ochtend laag in de twintig is en alleen de middag training betreft. Na Qatar valt de hitte me bijna altijd wel mee. Je moet wel slim omgaan met de pauzes en de schaduw.
Als we 's ochtends vroeg trainden, dan had ik zelf (zeker in de zomer)al voor zondsopgang gelopen, was het al dik in de dertig. Daar wen je dus aan. Maar hier is het een beetje een klaagcultuur. Iedereen is moe, iedereen heeft het warm enz. Maar volgens mij is het prima trainingsweer. Heerlijk.

Vannacht wakker gebeld om vier uur door Diana. Die stond met haar verkleumde handen bij de waterput want de leiding van het water was bevroren. Ja, waarschijnlijk ergens onder het huis, door de windchill. Het heeft welliswaar matig tot streng gevroren maar de windkracht vier uit het oosten is de boosdoener. Gelukkig is ze de komende dagen op stap en hopen we dat het in het weekeinde opgelost kan worden.

Wat een verschil: warm en koud.


uit het dvhn
Voor het eerst deze winter was er strenge vorst. In de nacht van woensdag op donderdag passeerde de thermometer in Twente en Maastricht de grens van min 10 graden. Dat heeft Weeronline gemeld.

Tussen de min 10 en min 15 graden Celsius is sprake van strenge vorst. De laatste keer dat strenge vorst was gemeten, was volgens Weeronline op 30 december 2010.

De wind neemt in de loop van donderdag af, waardoor de ijsgroei toeneemt. Een nadeel voor het ijs is dat het vrijdag vanuit het noordoosten gaat sneeuwen. Dat sneeuwfront trekt langzaam over het land. In de middag zal de sneeuw de provincie Utrecht en de Randstad bereiken, wat voor problemen in de avondspits kan zorgen. Volgens Weeronline kan er lokaal 3 tot 6 centimeter sneeuw vallen. Doordat het bewolkt is, wordt het vrijdag iets minder koud

Comments

Popular Posts