doel


De keer eens een oto-foto.
Otofoto lees het nog een keer want het is een heel mooi woord. Je leest het van voor naar achter, van links naar rechts, van rechts naar links en van achter naar voor.Wellicht afgekeurd door taal puristen  maar dan nog blijft otofoto een mooi woord. Ik kwam daarop omdat een mevrouw in Brazilie een otofoto maakte met de kist van de verongelukte presidents kandidaat Eduardo Campos op de achtergrond. (en dit vervolgens op gezichtenboek plaatste)
wat is het doel?
laten zien waar je bent?
Jezelf in het middelpunt plaatsen op een gebeurtenis waar het om iets totaal anders gaat?
komt dat door je gsm? vroeger bij de vaste telefoon was de eerste vraag meestal over welbevinden of gezondheid. Nu, veertig jaar na de eerste mobiele telefoon, is negen van de tien keer de eerste vraag: waar ben?
Dat kun je dan tegenwoordig met de meeste toestellen direct laten zien met stilstaand of bewegend beeld. Beeld, data, spraak: het kan allemaal via hetzelfde medium.

Always pushing that we have formed an image
Theres no need to lie
When it comes to being plug one
Its just me myself and I
Zoals De La Soul in 1989 al hiphopte.

Dit keer dus een eigen foto in een doel met als doel een otofoto.

oh ja.
Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een smartphone of webcam, waarbij de foto geüpload wordt naar een sociaalnetwerksite...Voor zover bekend werd het woord 'selfie' op 13 september 2002 voor het eerst gebruikt op een Australisch online forum, waar iemand zich verontschuldigde voor het tegelijkertijd publiceren van een onscherpe foto, door te schrijven: "And sorry about the focus, it was a selfie". Maar de allereerste was al in 1839. Robert Cornelius, an American pioneer in photography, produced a daguerreotype of himself in 1839 which is also one of the first photographs of a person. Because the process was slow he was able to uncover the lens, run into shot for a minute or more, and then replace the lens cap. He recorded on the back "The first light Picture ever taken...bron: wikipedia.

Comments

Popular Posts