yes....Doha

Niemand die klaagde toen er een WK indoor atletiek in Doha werd gehouden. Toch een soort van circusnummer volgens insiders. Dat het heel erg mee viel in de zandbak die Qatar was voor de meeste insiders niet het vermelden waard. Het was het zoveelste toernooi wat door het kleine oliestaatje werd binnen gehaald.

De hele rel om de toewijzing van de WK voetbal wierp een schaduw over deze kandidaatstelling voor het WK atletiek. Jammer. De manier van zaken doen in het midden-oosten is zeker niet westers, dus sowieso ook nu bij de moeder der sporten verdacht. Men ging maar even voorbij aan alle omkoopschandalen van de Nederlandse baggeraars en ontwikkelaars in het Midden Oosten.

Ondertussen zijn er al heel wat grote internationale wedstrijden en kampioenschappen met success gehouden en nu is ook het grote en aansprekende WK atletiek binnen gehaald. Chapeau, riep ik gisteren al.

De mensen van de federatie uit Qatar die ik in Eugene (sic!) sprak waren opgetogen omdat er veel geinvesteeerd was in de warming up baan en een renovatie van het grote Khalifa stadium.

Vandaag sprak Mutaz de IAAF mensen toe. Zonder papier maar recht uit zijn hart. Mooi om mijn oud pupil in deze rol te zien. Ben ik ook trots op. Ook dat we met Aspire trainden op de wu-baan en wedstrijden deden in het er naast gelegen grote stadion.
https://www.youtube.com/watch?v=0jI08tlZ9QI

Nu komen er weer alle oude koeien uit de sloot. Maar de IAAF heeft zich de afgelopen jaren nooit laten leiden door toeschouwersaantallen dus dat argument heeft nu ook geteld denk ik zo. Of is iedereen nog steeds zo blij met een wedstrijd voor toppers zonder toppers die alleen achter de decoder te zien zijn en vaak voor lege tribunes acteren?

Track town USA, headquarters NIKE is het niet geworden, jammer want ook de USA heeft nog nooit een groot atletiek gekregen (behalve 1x wk indoor en 1x wjk) maar een volwaardige atletiekaccommodatie voor een WK hebben ze niet. Tel daarbij dat er nauwelijks sponsors te vinden zijn daar voor T&F.

Barcelona klaagt opeens ook. Dat ze als cadeautje ooit de spelen mochten organiseren namens hun landgenoot Samaranch zijn ze vergeten. Net als het zeer matig georganiseerde WK indoor een paar jaar daarna.

Nu klagen tegenstanders dat het WK te laat in het jaar is (was Sydney ook niet zo? Daar was de opening van de Spelen op 15 september, en de sluiting op 1 oktober.? Terwijl het dan nota bene nog bijna winter is). Maar nu is het wel heel dicht op de volgende OS van 1920……

Een WK atletiek in Thialf met een dweil-orkestje misschien is dat voor de zeurpieten wel een goed idee.

ps.
Ja, ik heb in Qatar/Doha gewoond, gewerkt en geleefd. Het was een onvergetelijke ervaring.

naschrift.
Eugene viel al in de eerste stemronde af.

Comments

Popular Posts