Moi, wordt vervolgd

 Moi

In eerste instantie volstond nog een duidelijk : Prima. Terwijl je je dan bij jezelf afvroeg wat bedoelen ze met hoe het gaat. Het gaat prima. Dat betekende dat je dan door kon naar de belangrijke dingen.

Later kwam daar er een iets langer antwoord om ook nog werk en of studie in mee te nemen om van verder gedoe af te zijn. Maar mettertijd kwamen daar dan, ook, nog vragen over relaties, partners en of voordeurdelers bij.Voor je het wist was je een kwartier verder met niks.

Als de omgeving het huisje boompje beestje gevoel heeft omarmd dan ontkom je zelf ook niet aan het uitwijden over huiselijke zaken. Bijna een halfuur heen en weer vergelijken en tips over vervolg trajecten was je zo maar verder.

Met een kind of meerdere kinderen (bij diverse partners) was er opeens zo veel gesprekstof voor de meeste vrienden bij gekomen dat er minstens een voetbalhelft mee gevuld werd.

Nu zit ik in de fase dat het ook over kleinkinderen gaat. De tijd vliegt als je opa bent en voor je het weet is er een uur voorbij.

Zo kwam het dat even bijpraten met oud klasgenoten in een bekende kroeg in de Groningse binnenstad pas na middernacht eindigde na de vraag: “En, hoe gaat het met jou”?

We waren slechts met zijn zessen.






Comments

Popular Posts