terugreis



"In Zuid-Duitsland zijn drie mensen om het leven gekomen bij noodweer. In Weissbach in in Baden-Württemberg werd een man van 60 verrast toen het water een ondergrondse parkeergarage inliep. In Schwäbisch Gmünd is een brandweerman om het leven gekomen bij een reddingsoperatie. De persoon in nood overleefde het ook niet. De hulpverleningsdiensten draaien op volle kracht, maar hebben last van de gevolgen van modderstromen en omgevallen bomen. Door grote hagelstenen moest snelweg A7 urenlang worden afgesloten. De plaats Braunsbach is zwaar beschadigd doordat de rivier bij het dorp buiten zijn oevers is getreden".


Toen het polsstokhoogspringen in de tienkamp weer werd stilgelegd en de lucht rondom nu echt donker was besloten we om eerder te gaan rijden. Om vier uur ‘s middags reden we weg van ons hotel Hahn in Altach. Nog meer net onderweg richting Ulm was er al langzaamrijdend en stilstaand verkeer. Het bleek, later dus, dat we aansloten bij een file met een lengte van meer dan 15 kilometer waar we totaal drie uur over deden.

Dan is het qua tijd al op de helft maar we waren slechts 80 kilometer van ons hotel verwijdert. Als bijrijder van Rick, Peter, Charles en weer Peter loodste ik de mannen over de weg richting huis. Om vier uur waren in Loenen aan de Vecht.

Oorzaak waren de heftige buien geweest lazen we. Zelf zagen we de laag hagel die de weg onbegaanbaar had gemaakt. Er was ook een tijd geen tegemoet komend verkeer. Mazzel dus dat we er niet middenin zaten en veilig thuis kwamen. Een terugreis met hindernissen.

Comments

Popular Posts