er gaat niets boven sportief groningen



Volgens sportwethouder Paul de Rook (D66) liggen er meer kansen op het gebied van topsport dan op dit moment benut wordt. Op dit moment maakt volleybalclub Lycurgus gebruik van de sporthal van het Alfa-college en heeft de Hanzehogeschool sinds een jaar een gloednieuw sportcentrum.

'Maar er zijn heel veel kansen om daar meer mee te doen', laat de stadsbestuurder weten.
De aanjager
Die kansen moet de aanjager gaan verzilveren. Zo moeten onderwijs, kennis, faciliteiten, marketing en organisatiekracht gebundeld worden. Doel is om de topsport in de stad naar een hoger niveau te tillen.
'Misschien dat het ook een aanleiding is voor mensen met een sportinitiatief om naar de stad te komen.' (RTV noord)

GL:
Sinds 2015 loop ik rond in Groningen. Vanaf dag 1 heb ik me verwondert over de hoeveelheid mogelijkheden, de faciliteiten, de top-clubs aan de ene kant en aan de andere kant het gebrek aan opportunisme, ambitie maar ook aantrekkingskracht.
Kijk bijvoorbeeld naar de hoeveelheid studenten, samenklontering van opleidingen en de faciliteiten op het Zernike complex. Verrassend dat potentiele  toppers dan kiezen voor de Randstad boven Stad.
Wethouder van sportzaken De Rook denkt nu aan een aanjager de kansen moet verzilveren. Gaan voor goud zou ik zeggen want er gaat niets boven sportief Groningen.


Comments

Popular Posts