lege hal


Er waren verschrikkelijk weinig toeschouwers bij de eerste finalewedstrijd( 3-1) om het landskampioenschap van volleybalclub Abiant Lycurgus in het Alfa college. Tegen Orion zaten er nog geen 400 man op de tribunes van de kille sporthal. 
 op RTV noord stond dit

"'Voor Groningse begrippen een dieptepunt', zegt Redbad Strikwerda, de coach van de tegenstander.

 'Kijk, dat er in het begin van het seizoen weinig mensen zitten, dat kan. Maar nu, met de wedstrijden die er toe doen, dat vind ik raar..'
Strikwerda doet er nog een kritische schep bovenop, terwijl hij verwijst naar een wedstrijd in de voorronde van de Champions League. In oktober vorig jaar speelde Lycurgus in MartiniPlaza tegen KV Luboteni Ferizaj.
'Toen gingen er 3.000 mensen kijken naar een stel koekenbakkers uit Kosovo, een wedstrijd die er niet toe deed (uit werd ook al met 3-0 gewonnen, red.). Die drieduizend supporters die er toen waren moeten zich doodschamen en volgende keer naar Lycurgus komen.'
GL:
Ja heel weinig maar, niet om het een of ander, het seizoen is lang en Lycurgus speelde al vaker tegen Orion.
De competitie is te mager. Nu dus de eerste van maximaal vijf keer tegen Orion.
Dat terwijl Donar een dubbel programma speelde, met zaterdag thuis (Leiden) en zondag uit (Leeuwarden)en de FC een cruciaal duel speelde tegen Roda JC in de Euroborg.

Lycurgus speelde niet super goed maar won wel eenvoudig met 3-1. Dus misschien is het met drie keer totaal tegen Orion wel gedaan.


Comments

Popular Posts